Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού μαθητών

Περιεχόμενο προσφοράς: 

Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού μαθητών

Το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού μαθητών διάρκειας 6 ωρών με σκοπό να βοηθήσει τους εφήβους στην σωστή επιλογή σταδιοδρομίας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μέσα από Συνέντευξη, Πληροφόρηση, Αξιολόγηση και Έκθεση Αναφοράς. Τα προγράμματα υλοποιούνται από τον Ψυχολόγο‐ MSc Επαγγελματικό Σύμβουλο, Αριστομένη Νικολόπουλο με εμπειρία και μεταπτυχιακές σπουδές  στο αντικείμενο της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής  Προσανατολισμού.   

 Το γραφείο μας, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των εφήβων για τον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους, οργανώνει  Ατομικά Προγράμματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που απευθύνονται σε  μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Διαδικασία-Διάρκεια:

Στο πλαίσιο του Ατομικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιούνται  τρεις συναντήσεις που περιλαμβάνουν:

  1.  συνέντευξη και συμπλήρωση ψυχομετρικών εργαλείων (τεστ) προσαρμοσμένων στον ελληνικό μαθητικό πληθυσμό  (2 ώρες),
    2.  πληροφόρηση για όλες τις σχολές των επιστημονικών πεδίων της ομάδας προσανατολισμού του μαθητή και συμπλήρωση ερωτηματολογίου επαγγελματικών ενδιαφερόντων  (2 ώρες),
    3.  συνάντηση και συζήτηση επί των αποτελεσμάτων της διαδικασίας με τον μαθητή και τον γονέα του. Επίδοση γραπτής έκθεσης αναφοράς (2 ώρες).

 Χώρος:

Στο γραφείο μας που βρίσκεται στην πόλη της Καλαμάτας στην Μεσσηνία στην οδό Αριστομένους 41 στον 2ο όροφο.

 Κόστος:

Το κόστος του Ατομικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού ανέρχεται στα 150 ευρώ.

 Εκτός από τις συναντήσεις, στο κόστος περιλαμβάνεται επιπλέον και μία συνεδρία μετα-παρακολούθησης.

 Σε περίπτωση αγοράς υπηρεσιών Ατομικού Προγράμματος Επαγγελματικού Προσανατολισμού από οργανισμό,  φροντιστήριο ή άλλο φορέα για περισσότερους  από 10 μαθητές, ισχύει έκπτωση 15%.

 Δήλωση συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν αίτημα για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού στο τηλέφωνο 27215 51720  ή στο  e-mail [email protected]. Σκοπός μας είναι να απαντήσουμε άμεσα σε κάθε είδους απορίας.

 

Ο ψυχολόγος Αριστομένης Νικολόπουλος κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Επαγγελματική Συμβουλευτική & επαγγελματικο προσανατολισμό. Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών του σπουδών στάθμισε πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε Α.με.Α. σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ατόμων με αναπηρία Μεσσηνίας ΔιαφοροΖΩ. Πραγματοποιώντας για πρώτη φορά αντίστηχή επιστημονική έρευνα στον Ελλαδικό χώρο.